Wat is al geweest?

De uitstapjes van Stichting Uit Bus Vechtdal (voorheen Boodschappenbus Vechtdal)

Om een idee te krijgen welke uitstapjes er zoal georganiseerd worden/zijn, klik hier voor een lijst met voorbeelden van uitstapjes. Kunt u het bestand niet openen?  Het kan zijn dat u Adobe Reader niet op uw computer heeft staan. Deze kunt u gratis downloaden via deze link.

Voor wie

Voor wie is de Uit Bus Vechtdal?

De Uit Bus is er voor iedereen, en met name voor ouderen die het leuk vinden er af en toe op uit te gaan, maar dat zelf niet meer zo goed kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze geen eigen vervoer hebben, of niemand kennen die mee kan gaan. Ook voor mensen die moeilijk ter been zijn, snel moe zijn of liever niet alleen op pad gaan, is de boodschappen bus een goede én gezellige oplossing.

Tijdens de dagtocht helpen vrijwilligers met in- en uitstappen en bij de verdere begeleiding. Door de interactie van onze vrijwilligers en onze ouderen zou gesproken kunnen worden van een vorm van modern nabuurschap. Onze begeleiding is intensief door de ouderen met veel dingen te helpen en door met hen te communiceren hetgeen bijzonder op prijs wordt gesteld.

Op dit moment telt ons bestand meer dan 500 ouderen. Inschrijfgeld kent de Uit Bus Vechtdal niet, de twee maandelijkse programmaboekjes worden gratis toegezonden per e-mail of post maar zijn ook op onze website na te lezen.

Kosten

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. De kosten van een uitje worden bepaald door het aantal kilometers dat moet worden gereden om u op te halen en weer thuis te brengen en voor het rijden naar de plaats waar het uitje naar toe gaat. Zie ook ons programma. De buskosten variëren tussen gemiddeld de 12 en 25 Euro. Daarbij komen nog de kosten van consumpties en eventueel museumbezoek. U betaalt geen inschrijfgeld.

We lunchen altijd in klantvriendelijk geprijsde restaurants. Het Nationaal Ouderen Fonds organiseert af en toe ook uitjes en informeert ons hierover. We nemen die altijd in onze planning op. Vaak wordt door het Ouderenfonds een deel van de lunch en de toegangsprijs betaald. Dat scheelt u weer in de kosten.

Gelieve uw e-mailadres door te geven aan ons, zo kunnen wij u makkelijker bereiken, dat kan naar secretaris@bbvechtdal.nl