nieuws_kop_bron_pexels-1-e1450364418326

Wij houden graag iedereen op de hoogte van nieuwtjes rondom Uit Bus Vechtdal.

Heeft u een tip? Laat het ons weten!

                                                                                                                         

In de media:

Dalfsennet     Dalfser courant

Vechtdal Leeft     Ommer Nieuws

Vechtdal Centraal    Jouw Regio Centraal

Vrijwilligers Steunpunt Ommen

Hardenberg.nu

Uit Bus Vechtdal genomineerd!

De Vechtdal Haringparty is een jaarlijks terugkerend initiatief van 6 bedrijven uit het Vechtdal. Dat zijn: Moderna, de Jong & Laan, Vrieling, Morrenhof Janssen, de Zon en Webstores. Deze bedrijven nodigen relaties uit in de tuin van Het Laer in Ommen. Elk jaar wordt een vaatje haring verloot waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is de Boodschappen Bus Vechtdal (nieuwe naam: Uit Bus Vechtdal) als goed doel geselecteerd. Tijdens de verrassingstocht op 12 mei worden filmopnames gemaakt waarbij ook een drone zal worden ingezet om op deze wijze te laten zien welke functie de stichting heeft en op welke wijze de vrijwilligers van de stichting hieraan invulling geven.

250 keer er op uit!

250_keer_erop_uit-e1450362415227

Op 5 november 2014 kon voorzitter Hans Werlich van de Stichting Boodschappen Bus Vechtdal (nieuwe naam: Uit Bus Vechtdal) mevrouw Koerhuis uit Dalfsen in het zonnetje zetten. Aanleiding was het feit dat mevrouw Koerhuis zich voor de 250ste keer (!) opgegeven had voor een uitje met de Bus. Dit keer ging ze mee met de Verrassingstocht. De deelnemers weten dan helemaal niet waar de chauffeur hen naar toe brengt.

Deze keer hield het in koffie drinken met een gebakje in het Roode Hert, vervolgens erwtensoep eten in ’t Zwaantje in Giethoorn en daarna naar de beeldentuin de Havixhorst in De Wijk. De dag werd afgesloten met gezellig thee drinken in het Theehuis in Echten waarna ze weer netjes thuis gebracht werden.

We hebben mevrouw Koerhuis gevraagd waarom ze al zo vaak is meegegaan met de Uit Bus. Haar antwoord was gezellig een dagje optrekken met andere ouderen en de mogelijkheid musea te bezoeken. Maar ook bezoekjes aan IKEA en modemagazijn Hoedt in het Duitse Uelsen wordt door haar zeer gewaardeerd. Bijzonder vindt ze ook de driedaagse tripjes naar Limburg, de Kerstmarkten en de boottochtjes. Mevrouw Koerhuis hoopt nog vaak mee te kunnen met de Uit Bus Vechtdal (www.bbvechtdal.nl).

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen onder telefoonnummer 0617075952