Wat doen we?

Op jaarbasis worden circa 200+ uitjes voor de ouderen uit de gemeenten Ommen, Hardenberg en Dalfsen georganiseerd. Uitjes kunnen zijn een rondrit, museumbezoek, het kopen van kleding, huishoudelijke artikelen en planten voor in de tuin. De bus wordt gereden door een tiental vrijwillige chauffeurs.

De ouderen betalen de kosten van de bus, consumpties en eventueel museumbezoek zelf. Zowel op de heen- als de terugweg wordt ergens koffie of thee gedronken en tussen de middag wordt gezamenlijk geluncht.

Historie

De BoodschappenPlusBus heeft een kleine zes jaar geopereerd onder de paraplu van de Stichting ZorgRvoor. Landstede regelde een coördinator. Daarnaast ontving de BoodschappenPlusBus subsidies van de gemeenten Ommen, Hardenberg en Dalfsen. In de afgelopen jaren zijn deze subsidies ingetrokken en heeft de coördinator afscheid genomen van Landstede. De heren Hans Werlich en Bert Vosjan hebben het initiatief genomen een doorstart te maken. De beste oplossing was het oprichten van een stichting.

De Stichting Boodschappen Bus Ommen is op 14 mei 2013 opgericht. Wij hebben hierna Boodschappenbus Vechtdal geheten. De huidige naam van de stichting is Uit Bus Vechtdal.

Bestuur

De heer Ed Ellermeijer / voorzitter – E-mail voorzitter@bbvechtdal.nl
De heer Jan Meijer  / secretaris – E-mail secretaris@bbvechtdal.nl
De heer Berry Wieland / penningmeester – E-mail  penningmeester@bbvechtdal.nl

Vertrouwenscontactpersoon

De heer Peter Janssens – E-mail: pgmjanssens@hotmail.com